Fonk
Apr 11, 2024
Written by Editorial Staff

TRC-oprichters Menno van der Zee en Alex Wallar opgenomen in Forbes 30 Under 30 lijst voor Europa

Menno van der Zee en Alex Wallar, mede-oprichters van The Routing Company ("TRC"), een wereldwijd platform voor flexibel, efficiënt en gebruiksvriendelijk vervoer, zijn opgenomen in de Forbes 2024 30 Under 30 lijst voor Europa.

De jaarlijkse Forbes Under 30-lijst erkent de "slimste jonge ondernemers, leiders en sterren". Van der Zee en Wallar werden in de categorie technologie genoemd. Forbes erkent beide medeoprichters voor het introduceren van "Uber-stijl vraaggestuurd vervoer en analyses in het openbaar vervoer met opdrachten in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten".

TRC is mede opgericht door Nederlander Menno van der Zee (TU Delft alumnus) en heeft, naast vooral veel internationale projecten, een gestage groei doorgemaakt in Nederland. De erkenning volgt op projecten in Den Haag, Eindhoven en Schiedam. Eind 2022 gingen de gemeente Den Haag en HTM een samenwerking aan met TRC om een flexibele, vraaggestuurde dienst aan te bieden, de “HaagseHopper”, ter vervanging van een voorheen onderbenutte vaste route. Ook zet TRC samen met vervoerder RMC flexibel werknemersvervoer in Schiedam in als een duurzamer alternatief voor autogebruik.

"Onze reis met The Routing Company, met als missie het vormgeven van de toekomst van het openbaar vervoer, is niets minder dan onvoorstelbaar geweest. Onlangs hebben we onze 1 miljoenste passagier gevierd, een mijlpaal die ik me nooit had kunnen voorstellen toen we het bedrijf in 2019, aldus Van der Zee. "Ik ben dankbaar voor het getalenteerde en toegewijde team dat deze vooruitgang mogelijk maakt, en kijk uit naar wat ons nog te wachten staat.”

"We zijn vereerd dat Menno en Alex dit jaar zijn opgenomen in de Forbes Under 30-lijst", zegt James Cox, Chief Executive Officer van TRC. "Naast dat ze medeoprichters zijn van The Routing Company, hebben ze ook een belangrijke rol gespeeld in de groei en de richting van het bedrijf en hebben ze veel getalenteerde mensen voor het team aangetrokken."

Over The Routing Company

The Routing Company (TRC) is opgericht door OV- en ridesharing experts, en toponderzoekers van de TU Delft en MIT. De gezamenlijke missie is om met behulp van geavanceerde technologie afstanden kleiner te maken. 'Wij hanteren een radicaal nieuwe aanpak voor het toenemende voertuiggebruik in gedeelde mobiliteit. TRC’s baanbrekende technologie en Pingo™ platform is een game-changer voor de houdbaarheid van vraaggestuurd vervoer op lange termijn. Als jong bedrijf gebruikt TRC geavanceerde wiskundige optimalisaties, zonder belemmerd te worden door overwegingen van een vroege marktfase.'
Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Met een team met verschillende taalvaardigheden en achtergronden, heeft TRC de kennis en expertise om impactvolle vraaggestuurde vervoersdiensten in Europa te ondersteunen.

Read the original article here.